Högrevsskav i hamburgerbröd

Högrevsskav i hamburgerbröd

Av: / Foto: Kent Jardhammar
480 min
4 portioner
Njut av enkelhetens kokkonst och låt ugnen sköta jobbet! Långlaga högrev tillsammans med mustiga kryddor till en härlig pulled beef. Servera enkelt i bröd med goda tillbehör.
Fler recept på:
Långkok, Sallad, Potatis, Rödlök, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 800 g högrev
    2. 2 st röda chilifrukter
    3. 1 tsk rökigt paprikapulver
    4. 1 tsk spiskummin
    5. 1 tsk mald koriander
    6. 2 tsk chilipulver
    7. 1 tsk grovmald svartpeppar
    8. 2 tsk salt
    9. 4 msk tomatpuré
    10. 2 msk japansk soja
    11. 3 vitlöksklyftor
    12. 1 st gul lök
    13. 2 1/2 dl coca-cola eller öl
    14. 1 msk whisky bourbon (kan uteslutas)
  1. Servering

    1. hamburgerbröd
    2. sallad
    3. coleslaw
    4. skivad rödlök
    5. potatisklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka chilin med kärnor och hinnor kvar. Blanda den hackade chilin med kryddor, salt, tomatpuré och soja. Pressa i vitlöksklyftorna.

    2. 2.

      Gnid in köttet med kryddpastan.

    3. 3.

      Lägg köttet i en gryta med tättslutande lock som tål att stå i ugnen. Skala löken och klyfta den, lägg den bredvid köttet och häll över coca-cola och ev whisky. Ställ in i ugnen och stek 125° i 8 timmar.

    4. 4.

      Låt köttet svalna lite och dra sedan isär det med två gafflar. Servera köttet i hamburgerbröd med sallad, coleslaw, rödlöksringar och potatisklyftor i ugn eller pommes frites.

Tips från kocken

Byt ut högrev mot karré och det blir pulled pork. Med kyckling heter det pulled chicken.
Fler recept på:
Långkok, Sallad, Potatis, Rödlök, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?