Högrevsburgare med tryffelaioli

Högrevsburgare med tryffelaioli

Av:
4 pers
Annons

Ingredienser

  1. Burgare

    1. 600 g högrevsfärs
  2. Tryffelaioli

    1. 2 st äggulor
    2. 1 tsk senap
    3. 2 tsk vitvinsvinäger
    4. 2 1/2 dl neutral olja
    5. lite .. tryffelolja
  3. Rostad sötpotatis

    1. 500 g sötpotatis
    2. 2-3 msk olivolja
    3. lite .. flingsalt
    4. 2 msk finhackade örter
  4. Servering

    1. 4 st hamburgerbröd
    2. lite .. babyspenat
    3. 3 skivade tomater
    4. 1 st röd lök i ringar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Rostad sötpotatis: Skala och skär potatisen i klyftor eller lite större tärningar. Blanda med olja, salt och örter. Fördela blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i nedre delen av ugnen 20-30 min tills potatisen har blivit mjuk och fått fin färg.

    2. 2.

      Blanda färsen med salt och peppar. Fukta händerna och forma 4 biffar. Hetta upp smöret och stek biffarna 3-4 min på båda sidor.

    3. 3.

      Tryffelaioli: Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills aiolin tjocknar. Smaka av med tyrffelolja och salt.

    4. 4.

      Servera burgaren med bröd, späda spenatblad, skivad tomat, lökringar och aioli som tillbehör och rostad sötpotatis till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?