Högrev i gott sällskap

Högrev i gott sällskap

Av: / Foto: Peter Kam
120 min
6 personer
Högrev som kokas med benet kvar blir härligt mört och smakrikt. En riktig festmåltid.
Fler recept på:
Långkok, Tomater, Vitlök, Bönor, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 2 kg högrev med ben
    2. salt och peppar
    3. smör till stekning
    4. 1 burk hela tomater
    5. 8 st sardeller med kapris
    6. 6 st vitlöksklyftor
    7. 3 st morötter
    8. 3 st gula lökar
    9. rivet skal av ½ apelsin
    10. 3–4 kvistar färsk timjan
    11. 2 dl rödvin
    12. 2 dl kraftig kalvbuljong
  1. Servering

    1. kokt potatis eller potatismos
    2. nykokta bönor

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Salta och peppra köttet och stek det gyllenbrunt i smör i en stekgryta. Häll på tomater och tillsätt resten av ingredienserna. Lägg på locket och låt köttet småputtra på spisen eller i 175° varm ugn i ca 2 tim.

    2. 2.

      Skär upp köttet i skivor och servera tillsammans med skyn och grönsakerna. Kokt potatis eller potatismos och nykokta bönor är gott till.

Fler recept på:
Långkok, Tomater, Vitlök, Bönor, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?