Hög kladdkaka

Hög kladdkaka

Av:
30 min
12 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Kladdkaka

    1. 200 g smält smör
    2. 5 dl socker
    3. 1 dl kakao
    4. 1 krm salt
    5. 2 tsk vaniljsocker
    6. 4 st ägg
    7. 3 dl vetemjöl
  2. Garnering

    1. Florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.

    2. 2.

      Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.

    3. 3.

      Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min . Låt den kallna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?