Hjortytterfilé med spetskål och svamp

Hjortytterfilé med spetskål och svamp

Av: / Foto: Tine Guth Linse
45 min
4 portioner
Njut jaktlyckan till fredagsmiddag.
Fler recept på:
Potatis, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 150°
    2. ca 700 g hjortytterflé
    3. olja till stekning
    4. 1 st spetskålshuvud
    5. ca 8 st smålökar
    6. 100 g skogschampinjoner eller shiitakesvamp
    7. 1 dl rött vin
    8. ½ dl balsamvinäger
    9. 1 msk kalvfond
    10. salt och peppar
  1. Tillbehör

    1. ugnsstekta potatishalvor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°. Salta, peppra och bryn filén gyllenbrun runtom i het panna. Efterstek i ugnen cirka 15 minuter, tills innertemperaturen är 56–58°. Låt vila under folie.

    2. 2.

      Strimla spetskålen och dela smålökarna på mitten. Skiva svampen. Fräs alla grönsaker lätt i het olja. Häll på rödvin, balsamvinäger och kalvfond och låt småputtra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Skiva upp filén. Servera med grönsakerna, sky och ugnsstekta potatishalvor.

Tips från kocken

Stektiden beror på hur röd man vill att filén ska vara och hur tjock den är. Använd en stektermometer för bästa resultat.
Fler recept på:
Potatis, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?