Hjortytterfilé med brynt kaprissmör

Hjortytterfilé med brynt kaprissmör

Av: / Foto: Lisa Björner
40 min
4 portioner
Servera den här härliga, möra filén som en mellanrätt.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g hjortytterfilé
    2. 150 g smör
    3. 3 msk kapris
    4. salt och svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 150°.

    2. 2.

      Salta och peppra köttet och bryn det i smör.

    3. 3.

      Låt gå färdigt i ugn till cirka 54° innertemperatur. Bryn under tiden smör i en kastrull på medelvärme tills det börjar bli brunt och luktar nötigt.

    4. 4.

      Låt smöret stå någon minut innan du försiktigt häller över det i ny kastrull utan att få med bottensatsen.

    5. 5.

      När köttet är färdigt bör det vila i minst 10 minuter innan det skärs i lagom tunna skivor.

    6. 6.

      Hetta upp smöret igen och lägg i kaprisen. Häll sedan det varma smöret över köttet. Servera genast.

Är innehållet i detta recept olämpligt?