Hjortronparfait med knaprig nöttopping

Hjortronparfait med knaprig nöttopping

Av: / Foto: Christina Uhlin
30 min
4 personer
En vintrig och riktigt smarrig dessert!
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Jul, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 6 äggulor
    2. 1 d florsocker
    3. 1 krm vaniljpulver
    4. 200 g frysta hjortron + 50 g till garnering
    5. 6 dl vispgrädde
  1. Nöttoppning

    1. 1 dl hasselnötskärnor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Rosta nötkärnorna på en plåt i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna. Gnugga bort skalet med en kökshandduk. Hacka nötterna grovt.

    2. 2.

      Vispa äggulorna med florsocker och vaniljpulver till en krämig smet. Vänd ner hjortronen, spara ca 50 g till garnering.

    3. 3.

      Vispa grädden hårt, vänd ner i äggsmeten. Häll parfaitkrämen i en plastfolieklädd sockerkaksform. Låt stelna i frysen i minst 6 timmar.

    4. 4.

      Ta fram parfaiten ca 30 minuter före servering. Garnera med nötterna och de sparade bären.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Jul, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?