Hjortburgare med svampt och rökig majonnäs

Hjortburgare med svampt och rökig majonnäs

Av:
4 pers
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 1 pkt lånkokt hjortkött
    2. 100 g rökt sidfläsk
    3. 2 st röda lökar
    4. 1 tsk flytande honung
    5. 2 msk vitvinsvinäger
    6. 1 st ägggula
    7. 1 tsk senap
    8. 1 dl rapsolja
    9. 1 msk färsk timjan
    10. 2 st portabellosvampar
    11. 4 st hamburgerbröd

Gör så här

    1. 1.

      Värm köttet enl anv på förpackningen. Knaperstek sidfläsket och låt rinna av på hushållspapper.

    2. 2.

      Blanda lök, honung, 2 msk vinäger och salt i en bunke. Låt stå minst 30 min.

    3. 3.

      Vispa ihop ägg, senap och 2 tsk vinäger i en bunke. Vispa droppvis i oljan tills du har en tjock majonnäs. Finhacka sidfläsket och blanda ner i majonnäsen tillsammans med timjan.

    4. 4.

      Stek svampten i smör. Salta och peppra. Stek bröden i lite smör med snittsidan ner. Mongera ihop burgaren med hjortkött, majonnäs, sallad och syltad lök.

Är innehållet i detta recept olämpligt?