Hirsbiffar med fetaost

Hirsbiffar med fetaost

Av: / Foto: Åsa Dahlgren
40 min
4 personer
Biffar på hirsflingor, rikligt med fetaost och soltorkade tomater blir fantastiskt gott! Du hittar hirsflingorna i vanliga livsmedelsbutiker.
Fler recept på:
Morot, Potatis, Rödlök, Tomater, Biffar, Sallad, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl hirsflingor
    2. 3 dl vatten
    3. 1/2 st grönsaksbuljongtärning
    4. 1 st rödlök
    5. 1 st ägg
    6. 1 dl turkisk yoghurt
    7. 1 dl glutenfritt ströbröd
    8. 1/2 tsk örtsalt
    9. 200 g fetaost
    10. 6 st soltorkade tomater
  1. Sallad

    1. 150 g isbergssallad
    2. 100 g körsbärstomater
    3. 1 st morot
    4. 1 st rödlök
    5. DressIng:
    6. 2 msk koncentrerad äppeljuice
    7. 2 msk olivolja
    8. 1/2 msk röd- eller vitvinsvinäger
    9. salt, peppar
    10. Servera med:
    11. klyftpotatis

Gör så här

    1. 1.

      Lägg hirsflingor, vatten och buljongtärning i en kastrull. Låt koka till en tjock gröt under omrörning, 5 minuter på medelvärme. Se upp så att den inte bränner vid! Låt gröten svalna något.

    2. 2.

      Hacka rödlöken fint. Blanda i rödlök, ägg, turkisk yoghurt, ströbröd och örtsalt. Tärna fetaosten, dela tomaterna i små bitar. Rör försiktigt ner fetaost och tomater.

    3. 3.

      Forma ca 12 biffar och vänd dem i ströbröd. Stek i olivolja tills de får fin färg. Finfördela isbergssallad, körsbärstomater, morot och rödlök.

    4. 4.

      Blanda äppeljuice, olivolja, vinäger, salt och peppar till en dressing. Servera hirsbiffarna med klyftpotatis, sallad och salladsdressing.

Fler recept på:
Morot, Potatis, Rödlök, Tomater, Biffar, Sallad, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?