Hirams rödbetsbiffar

Hirams rödbetsbiffar

Av:
Vitam Könrig är en buljong
Annons

Ingredienser

  1. Gul lök

    1. 1 stor Gul lök
    2. 1.5 msk Smör
    3. 1-2 Curry
    4. 2 dl Hirs
    5. 6 dl Vatten
    6. 2 Vitam Körning
    7. 2 dl grovt riven Emmethaler
    8. 3 st stora Vinterrödbetor

Gör så här

    1. 1.

      Gör först en hirsrisotto: Låt lök, smör och curry puttra under några minuter.

    2. 2.

      Låt sedan hirsen, under omrörning, fräsa med ytterligare någon minut

    3. 3.

      Sätt till vatten och Vitam Körnig. Koka upp och låt sedan koka på svag värme ca 20 min.

    4. 4.

      Dra av hirsen från plattan och blanda i den rivna osten.

    5. 5.

      Koka rödbetorna med skalet på. Dra av skalet och riv dem grovt på rivjärn.

    6. 6.

      Blanda lika delar rödbeta och hirsotto och forma små biffar (en femkronas storlek) och doppa dem i ströbröd. Bryn dem på svag värme. Alt kan man klicka ut smeten direkt i stekpannan.

    7. 7.

      Servera med kokt potatis och svampsås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?