Himmelsk gryta med fläskfilé och champinjoner

Himmelsk gryta med fläskfilé och champinjoner

Av:
20 min
6 port
Toppa gärna grytan med lite färska örter, rosmarin eller timjan. Servera grytan med klyftpotatis och en blandad sallad!
Fler recept på:
Fläskfilé, Fläsk, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 2 fläskfilé á 600g
    2. 2 pkt bacon
    3. 10-15 champinjoner
    4. 1 stor rödlök
    5. smör/olja att steka i
    6. 4 dl crème fraiche
    7. 5 dl grädde
    8. 4 msk kinesisk soja
    9. 2 köttbuljongtärningar
    10. 4 tsk tomatpuré
    11. 2 tsk sambal oelek
    12. 1 msk vetemjöl till redning

Gör så här

    1. 1.

      Skär fläskfilén i tunna skivor. Strimla bacon. Finhacka löken. Dela champinjonerna i mindre bitar om de är stora.

    2. 2.

      Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller traktörpanna.

    3. 3.

      Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner.

    4. 4.

      Lägg ner fläskfilén igen och tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek. Låt puttra tills fläskfilén är helt klar, ca 5 minuter.

    5. 5.

      För en tjockare sås, rör ihop vetemjöl med en liten del av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen. Koka ytterligare 3 min. Smaka av med salt och peppar.

Fler recept på:
Fläskfilé, Fläsk, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?