Heta räkor med Rhode Island-dipp

Heta räkor med Rhode Island-dipp

Av:
12 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk olivolja
    2. 1 klyfta vitlök
    3. 350 g räkor, skalade
    4. ½ tsk chiliflakes
    5. 2 msk persilja eller annan ört, finhackad
    6. salt
    7. peppar
  1. Rhode Islanddip

    1. 2,5 dl majonäs
    2. ½ msk tomatpuré
    3. ½ msk citronjuice
    4. 1 tsk hot sauce eller tabasco
    5. 1 tsk paprikapulver
    6. 1 tsk lökpulver
    7. salt
    8. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop ingredienserna till dippen och ställ åt sidan.

    2. 2.

      Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Lägg i en tilltryckt vitlöksklyfta. Den ska inte med vid servering.

    3. 3.

      Stek räkorna ett par minuter på varje sida om de är råa. De är klara så fort de fått sin fina rosa färg. En snabb uppvärmning räcker om räkorna redan är tillagade.

    4. 4.

      Strö över chiliflingor. Salta och peppra. Hacka persiljan fint och rör i.

    5. 5.

      Ta bort från plattan. Lägg upp och servera med en rejäl klick dipp.

Är innehållet i detta recept olämpligt?