Heta räkor med avokadosallad

Heta räkor med avokadosallad

Av:
10 min
2 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 avokado
    2. ½ lime, saften
    3. 150 g gurka
    4. 60 g babyspenat
    5. 3 msk olivolja, stekning
    6. 1 klyfta vitlök, pressad
    7. 2 tsk chilipulver
    8. 300 g räkor, skalade
    9. ½ tsk koriander, färsk, till servering
    10. 2 msk hasselnötter eller salta jordnötter (valfritt)
  1. Ingefärsdressing

    1. ½ dl olivolja (neutral)
    2. 1 msk ingefära, riven
    3. ½ lime, saften
    4. ½ msk glutenfri soja
    5. ½ klyfta vitlök, pressad
    6. salt
    7. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala och klyfta avokadon. Pressa lite limejuice över. Skala och skiva gurkan. Lägg upp spenat, avokado och gurka. Smula över flingsalt.

    2. 2.

      Fräs vitlök och chili i olja. Lägg i räkorna och stek dem i några minuter på varje sida om de är råa. Förkokta räkor ska bara värmas upp hastigt. Salta och peppra efter smak.

    3. 3.

      Lägg upp räkorna ovanpå grönsakerna och toppa med nötter och koriander. Blanda dressingen, gärna med stavmixer och ringla över.

Är innehållet i detta recept olämpligt?