Heta kräftstjärtar med avokado

Heta kräftstjärtar med avokado

Av: / Foto: Åsa Dahlgren
15 min
4 portioner
Anettes röra på kräftstjärtar och majonnäs får sting av sweet chilisås och rödlök. Hur mycket styrka man vill ha är förstås en smaksak, så prova dig fram.
Fler recept på:
Bröllop, Citron, Rödlök, Avokado, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 2 avokador
  1. Het kräftstjärtsröra

    1. 1 burk kräftstjärtar, 170 g avrunna
    2. 1½ dl majonnäs l
    3. 2 dl hackad rödlök
    4. 2–3 msk sweet chilisås
    5. ½ dl hackad dill
    6. saften av ½ citron
    7. salt och peppar
  2. Garnering

    1. citronskivor
    2. dill

Gör så här

    1. 1.

      Häll av vattnet från kräftstjärtarna. Hacka dem grovt och blanda dem med majonnäs, lök, sweet chilisås, dill, citron, salt och peppar. Smaka av.

    2. 2.

      Dela avokadorna och gröp ur fruktköttet. Skär dem i skivor, men inte ända upp. De ska fortfarande hålla ihop. Lägg varje avokadohalva med den platta sidan ner på en assiett och tryck ut den till formen av en solfäder.

    3. 3.

      Fördela kräftröran vid avokadon. Garnera med citronskiva och dill.

Fler recept på:
Bröllop, Citron, Rödlök, Avokado, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?