Heta böntortillas

Heta böntortillas

Av: / Foto: Lis Parsons
30 min
4 personer
Servera som plockmat eller kanske till fredagsmyset?
Fler recept på:
Budgetmat, Potatis, Vitlök, Bönor
Annons

Ingredienser

    1. 1 msk solrosolja
    2. 1 finhackad lök
    3. 2 finhackade vitlöksklyftor
    4. 1 tsk kumminfrön
    5. 400 g kidneybönor (sköljda och avrunna)
    6. 2 tsk rökt paprikapulver
    7. 8 mjuka tortillas
    8. 100 g grovriven cheddar (eller gruyèreost)
    9. 1 handfull korianderblad
    10. 200 g tomatsalsa (plus extra till servering)
    11. gräddfil (till servering)

Gör så här

    1. 1.

      Värm oljan i en stor stekpanna och stek lök och vitlök i 2 minuter. Tillsätt kumminfrön och fräs i ytterligare 1 minut. Häll i bönor, paprikapulver och en skvätt vatten.

    2. 2.

      Använd en potatispress för att mosa bönorna till en grov puré medan de värms upp. Fördela de varma bönorna mellan 4 tortillas och strö ost och koriander över dem. Tillsätt salsa och toppa med de resterande tortillabröden.

    3. 3.

      Torka ur stekpannan med hushållspapper och hetta upp den igen. Stek varje tortilla i 1–2 minuter på varje sida tills osten smält och tortillabröden blivit krispiga och gyllenbruna.

    4. 4.

      Serveras varma med hackade grönsaker, extra salsa och gräddfil som dipp.

Tips från kocken

Servera dessa godbitar direkt, de är allra godast nystekta.
Fler recept på:
Budgetmat, Potatis, Vitlök, Bönor
Är innehållet i detta recept olämpligt?