Het kycklingssoppa med lime och kokos

Het kycklingssoppa med lime och kokos

25 min
4 personer
En enklare variant av den klassiska Tom Kha Gai - Supergod!
Fler recept på:
Soppa, Basilika, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl kycklingbuljong (gärna asiatisk, finns i välsorterade butiker)
    2. 2 burkar kokosmjölk (inte light, då skär sig soppan)
    3. 2 limeblad, torkade
    4. 1 halv grön chili
    5. 1 litet knippe thailändsk basilika
    6. 1 tsk riven ingefära
    7. 500 g kycklingfilé eller -lår (strimlade)
    8. 3 salladslökar (i tunna skivor)
    9. salt och peppar
  1. Till servering:

    1. pressad lime
    2. böngroddar

Gör så här

    1. 1.

      Häll buljong och kokosmjölk i en rymlig kastrull. Lägg även ner limeblad, chili, några thailändska basilikablad och den rivna ingefäran. Låt koka upp och sänk sedan till mellanvärme, koka under 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Tillsätt sedan kycklingen. Låt koka i cirka 5 minuter. Ställ sedan åt sidan, lägg i den skurna salladslöken.

    3. 3.

      Servera med mer färsk thailändsk basilika, pressad lime och eventuellt böngroddar.

Fler recept på:
Soppa, Basilika, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?