Het köttfärsgryta med bönor och chili

Het köttfärsgryta med bönor och chili

Av: / Foto: Caroline Tengen
4 portioner
Smakrik och god med smak av mild anchochilipeppar som finns att köpa mald från Santa Maria.
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök
    2. 3 vitlöksklyftor
    3. olivolja
    4. 400 g köttfärs
    5. 1 burk kokta kidneybönor, 400 g
    6. 1 burk kokta svarta bönor, 400 g
    7. 1 burk krossade tomater, 400 g
    8. 2 msk oxfond
    9. 3 krm anchochilipeppar
    10. 1 dl chilisås
    11. 3 msk tomatpuré
    12. några droppar tabasco
  1. Tillbehör

    1. 1 kruka persilja
    2. färsk spenat
    3. 3 dl gräddfil

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka lök och vitlök, fräs i olivolja i en medelstor gryta.

    2. 2.

      Lägg i köttfärsen och låt steka ihop cirka 10 minuter.

    3. 3.

      Häll ner kidneybönor, svarta bönor, krossade tomater och oxfond, låt puttra vidare.

    4. 4.

      Rör om och låt koka ihop tillsammans med övrig smaksättning: ancho­­chilipeppar, chilisås och tomatpuré.

    5. 5.

      Smaka av till önskad het styrka med tabasco.

    6. 6.

      Servera köttfärsgrytan med finhackad persilja, färsk spenat och en klick gräddfil.

Tips från kocken

Köttfärsgrytan kan serveras till nykokt ris och tortillabröd.
Är innehållet i detta recept olämpligt?