Het köttfärs- och bönröra till tacos

Het köttfärs- och bönröra till tacos

Av: / Foto: Lis Parsons
25 min
4 personer
Skippa den färdiga tacomixen och uppdatera familjens fredagstaco med rökiga smaker och heta kryddor i stället!
Fler recept på:
Sallad, Tomater, Avokado, Bönor
Annons

Ingredienser

    1. 2 tsk rapsolja
    2. 1/2 rödlök (hackad)
    3. 2 tsk rökt paprikapulver
    4. 2 tsk spiskummin
    5. 500 g köttfärs
    6. 3 dl passata eller krossade tomater
    7. 5 msk barbequesås
    8. 4 msk vatten
    9. 400 g svarta bönor (avrunna)
    10. salt och peppar
    11. 8 tacoskal
    12. 1 mogen avokado (skalad och skivad)
    13. 1/2 isbergssallatshuvud (skivad)
    14. 1 liten näve koriander (hackad)
  1. till servering:

    1. gräddfil

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp oljan i en stor stekpanna, tillsätt löken och stek i cirka 5 minuter tills den mjuknat. Strö över paprikapulver och spiskummin och fräs vidare i 1 minut.

    2. 2.

      Tillsätt köttfärsen och finfördela den, rör om tills den är genomstekt. Rör ner passatan och barbequesåsen tillsammans med vatten (använder du krossade tomater kan du minska på vattnet) och låt koka ihop. Tillsätt bönorna, salta och peppra och låt koka vidare i 2 minuter.

    3. 3.

      Värm tacoskalen. Fyll tacoskalen med köttfärsröran, toppa med skivad avokado, isbergssallad och en klick gräddfil

Fler recept på:
Sallad, Tomater, Avokado, Bönor
Är innehållet i detta recept olämpligt?