Hemmagjord glögg

Hemmagjord glögg

Av:
Ska jäsa i cirka 5 veckor så börja i god tid innan jul:) Kan varieras efter tycke och smak. Har någon gång bytt ut en del av svagdrickan till äppelmust eller påskmust. Man kan även lägga i en vaniljstång och säkert annan smaksättning också.
Annons

Ingredienser

    1. 5 l Svagdricka
    2. 2 kg Socker
    3. 1/2 kg Russin
    4. 50 g Jäst
    5. 1-2 Potatisar i skivor
    6. 2 påsar Hela nejlikor
    7. 1 påse Kardemummakärnor
    8. 1 bit Ingeära
    9. 4 bitar Pomeransskal
    10. 5 bitar Hel kanel

Gör så här

    1. 1.

      Koka 1 l svagdricka med sockret. Låt svalna.

    2. 2.

      Lös upp jästen i lite svagdricka.

    3. 3.

      Blanda sedan allt i en hink eller stor gryta och låt jäsa i 3-5 veckor. Rör 1-2 gånger om dagen den första veckan men låt sedan stå orörd för att jäsa resterande tid.

    4. 4.

      Använd en häver vid påfýllning av flaskorna eller var försiktig när du häller över. Akta så att inte "botttensatsen" blandar sig med glöggen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?