Hemmagjord Daim

E N

Hemmagjord Daim

Av:
12 bitar
Annons

Ingredienser

    1. 2,5 dl strösocker
    2. 2,5 dl vispgrädde
    3. 2,5 dl ljus sirap
    4. 300 g mjölkchoklad
    5. ev. flingsalt till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Lägg strösocker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme tills den uppnått 130 grader eller tills den håller kulprovet.

    2. 2.

      Täck en form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper och häll upp kolan i den.

    3. 3.

      Ställ formen i kylskåpet för att svalna. När kolan har börjat stelna men fortfarande är lite mjuk kan du passa på att klippa kolan med en sax i lika stora bitar.

    4. 4.

      Ställ tillbaka kolabitarna i kylskåpet för att stelna och svalna helt och hållet.

    5. 5.

      Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål.

    6. 6.

      Smält chokladen över ett vattenbad.

    7. 7.

      Ta bort skålen från värmen och låt chokladen svalna.

    8. 8.

      Doppa varje kolabit i choklad. Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka kolan i den kalla formen och garnera med mer smält choklad och flingsat.

    9. 9.

      Ställ tillbaka formen i kylskåpet tills chokladen svalnat helt och hållet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?