Hemlagad ravioli

Hemlagad ravioli

Av:
90 min
4 Port.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g Vetemjöl special
    2. 1 Äggula
    3. 1 helt Ägg
    4. 0,5 krm Salt
    5. 1 msk Olivolja
    6. Valfri fyllning

Gör så här

    1. 1.

      Lägg upp mjölet på bänken och gör ett hål i mitten. Hä ner äggen i hålet och skvätt i lite av olivoljan samt saltet. Arbeta in ägget med händerna i ca. 20 min. Skvätt sedan in fästen av olivoljan under tiden.

    2. 2.

      Hä i plastfolie och låt stå i kylen 1 timme.

    3. 3.

      Kavla ut pastadegen på ett mjölat bord till en så tunn deg som möjligt, eller använd en pastamaskin. Tryck ut två runda ringar ungefär 5 cm stora. Pensla kanterna med det uppvispade ägget, lägg en liten klick fyllning i mitten på den ena pastaringen och tryck försiktigt dit den andra. Nagga kanterna med en gaffel.

Är innehållet i detta recept olämpligt?