Hemgjorda tortillas med pulled jackfruit och tillbehör

Hemgjorda tortillas med pulled jackfruit och tillbehör

Av: / Foto: Kristina Ekstrand
120 min
8 Portioner
Tortillas, pico de gallo, Pulled jackfruit och Picklad rödlök
Annons

Ingredienser

  1. Tortillas

    1. 1 1/2 Tsk Bakpulver
    2. 1/2 Tsk Salt
    3. 1/2 Dl Olja
    4. 8 Dl Vetemjöl
    5. 3 Dl Vatten
  2. Pulled jackfruit

    1. 2 Burkar Omogen jackfruit
    2. 1 Flaska Öl (33cl)
    3. 1 Tsk Grillkrydda
    4. 1-2 Tsk Rökt paprikapulver
    5. 1 Dl Vatten
    6. 1/2 Tärning Grönsaksbuljong
    7. 4 Dl Bbq-sås
    8. Salt och svartpeppar
    9. Olja
  3. Picklad rödlök

    1. 1 Dl Ättika
    2. 2 Dl Socker
    3. 3 Dl Vatten
    4. 2 St Rödlökar
  4. Pico de gallo

    1. 200 Gram Körsbärstomater
    2. 1 Kruka Koriander
    3. 1 St Rödlök
    4. 1 Klyfta Vitlök
    5. 2 St Röd chilifrukt
    6. 2 St Limefrukters saft
    7. 1 St Limefrukters skal
    8. Salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Tortillas: Sikta samman mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner olja och vatten. Rör tills en smidig deg bildats.

    2. 2.

      Täck över noga och låt stå svalt 1/2 timme.

    3. 3.

      Dela degen i 20 bitar (för 20 st) av en pingpongbolls storlek. Kavla varje degboll i lite mjöl tills den är 2-3 mm tjock.

    4. 4.

      Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida. Lägg bröden under bakduk och ät så snart som möjligt.

    5. 5.

      Pulled jackfruit: Börja med att hälla av och skölja bort lagen från jackfruiten. Stek den på medelhög värme i en gryta eller stekpanna med höga kanter tillsammans med kryddorna, salt och peppar och oljan i några minuter så vätskan avdunstar och den får lite färg. Slå därefter över ölen, vattnet och buljongen och koka i ca 45 minuter under lock på medelvärme.

    6. 6.

      Sätt på ugnen på 200 grader på grillfunktion. När jackfruiten har kokat klart så häller du av buljongen och lägger jackfruiten i en ungsfast form. Täck med rikligt med bbqsås och rör om (spara ca 1/3). Grilla i ca 20 minuter. Ta därefter ut formen och mosa/dra isär jackfruiten med en gaffel så att den trådar sig och får rätt look. Smaka av med salt och peppar och blanda med mer bbq sås och grilla därefter i 5-10 minuter till så den får lite mer färg och konsistens.

    7. 7.

      Picklad rödlök: Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen en timme.

    8. 8.

      Pico de gallo: Skölj tomaterna. Klipp av korianderstjälkarna och skölj. Skala rödlöken och vitlöksklyftan. Skölj och halvera chilifrukten, ta ur kärnor och kärnhus. Skrubba och torka limen.

    9. 9.

      Hacka tomater, koriander, rödlök, vitlök, koriander och vitlök fint – ju finare desto bättre. Tillsätt limeskal. Smaka av med pressad limesaft. Smaksätt med salt och peppar.

    10. 10.

      Servera tortillas med jackfruit, pico de gallo, Picklad rödlök och en klyfta lime till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?