Hemgjorda pommes frites

Hemgjorda pommes frites

Av: / Foto: Lina Östling
60 min
10 små glas
Riktigt krispiga pommes frites stavas dubbelfritering! Doppa sedan stavarna växelvis i len majodipp och het salsa – den perfekta kombon!
Annons

Ingredienser

    1. 1 liter frityrolja
    2. 4 st stora bakpotatisar
    3. salt

Gör så här

    1. 1.

      Skrubba bakpotatisarna och låt skalet sitta kvar. Skär i stavar ca 1 cm tjocka och torka dem med papper så att de blir torra. Häll frityroljan i en vid kastrull. Värm till 120°. Lägg i potatisstavarna och fritera i cirka 10 minuter tills de blir mjuka. Ta sedan upp dem med hålslev och lägg på tidningspapper.

    2. 2.

      Värm oljan till 180° och lägg i stavarna igen. Låt de friteras tills de är gyllene och krispiga, ca 5 minuter. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på tidningspapper. Salta och doppa i såserna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?