Hemgjord rabarberglass med gino

Hemgjord rabarberglass med gino

Av: / Foto: Ralph Månsson
20 min
4 personer
Perfekt dessert!
Fler recept på:
Bröllop, Efterrätt, Glass, Jordgubbar
Annons

Ingredienser

    1. 300 g späda rabarber
    2. 1/2 dl vatten
    3. 1 dl strösocker
    4. 3 dl grädde
    5. 2 st äggulor
    6. 1 tsk vaniljsocker
  1. Gino

    1. 2 st bananer
    2. 10–12 st jordgubbar
    3. 3 st kiwifrukter
    4. 150 g vit choklad eller toblerone med vit choklad
    5. 4–8 st grillpinnar

Gör så här

    1. 1.

      Skär rabarberna tunt och koka dem mjuka i vatten och socker på svag värme tills de känns mjuka, ca 5 minuter. Låt rabarberkoket kallna.

    2. 2.

      Vispa grädden ganska hårt och blanda sedan ner äggulor, vaniljsocker och rabarberna. Lägg det i en form och låt stå i frysen i ca 5 timmar, rör i glassen efter cirka en halvtimme. Eller kör i en glassmaskin till en smet och häll över i en form. Då räcker det att efterfrysa i 1–2 timmar.

    3. 3.

      Sätt ugnen på grillvärme, 275°.

    4. 4.

      Skala bananer och kiwi. Skär frukterna i bitar, ca 3x3x3 cm, och trä upp på spett tillsammans med jordgubbarna. Lägg spetten på en bakpappersklädd plåt och strö över riven vit choklad. Gratinera i ugnen i 3–5 minuter.

    5. 5.

      Servera glassen med spetten.

Fler recept på:
Bröllop, Efterrätt, Glass, Jordgubbar
Är innehållet i detta recept olämpligt?