Hemgjord mandelmassa

Hemgjord mandelmassa

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
1 längd
Hur gott som helst! Extra gott blir det när man gör mandelmassan själv!
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 200 g sötmandel
    2. 1 bittermandel
    3. 1 1/2 dl florsocker
    4. 1/2 dl flytande glykos
    5. ev 1 msk mandellikör
  1. Garnering

    1. 100 g mörk el ljus choklad

Gör så här

    1. 1.

      Lägg sötmandlarna i en matberedare och kör dem i ett par minuter tills de är riktigt finhackade och börjar avge olja.

    2. 2.

      Tillsätt finriven bittermandel och florsocker och kör matberedaren ytterligare en stund tills det börjar bildas klumpar.

    3. 3.

      Tillsätt glykos och eventuellt mandellikör och arbeta samman till en smidig massa.

    4. 4.

      Forma massan till en längd och låt den ligga kylskåpskallt i ett par timmar.

    5. 5.

      Bryt den mörka chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn på låg effekt.

    6. 6.

      Häll ut den smälta chokladen på ett smörpapper. Ta fram den kalla längden och rulla den i chokladen så att den blir täckt. Lägg den på smörpapper att stelna.

    7. 7.

      Förvara längden kylskåpskallt. Skär upp i skivor vid servering.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?