Hemgjord granola

Hemgjord granola

Av: / Foto: Christina Uhlin
40 min
1 plåt
Mitt personliga favoritrecept på granola – müsli som rostats med honung.
Fler recept på:
Frukost, Blåbär, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl blandade gryn/flingor, ca 250 g. T ex dinkel, havre, korn och vete. Eller bara din favoritsort!
    2. 3 dl sötmandel, ca 200 g
    3. 3 dl hasselnötter, ca 200 g
    4. 2 dl pumpakärnor, ca 150 g
    5. 1 dl honung
    6. 50 g smör
  1. Efter rostning

    1. 2 dl torkad frukt: russin, aprikoser, blåbär, tranbär. Lite vad du tycker om och har hemma.
    2. 1-1 1/2 dl kokoschips
    3. 1 dl torkat nyponskal, rik på C-vitamin
    4. 2 msk vaniljpulver

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Lägg blandade gryn, mandel, nötter och pumpakärnor i en form och blanda ner honung och smör. Rosta i ugnen tills allt fått fin färg, ca 15-20 minuter. Rör om då och då.

    2. 2.

      När blandningen svalnat; rör ner resterande ingredienser och häll upp på burk. Förvara torrt, svalt och mörkt.

Tips från kocken

Satsen är stor, räcker till många och håller länge. Du kan givetvis halvera receptet, annars är en burk med hemgjord granola alltid en uppskattad present.
Fler recept på:
Frukost, Blåbär, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?