Hemgjord glögg med doft av stjärnanis

Hemgjord glögg med doft av stjärnanis

Av: / Foto: Kent Jardhammar
2 liter
Hemlagad glögg med mandel och russin. Tillagningstid: 4 dagar
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 3 st bitar torkat pomeransskal
    2. 2 st bitar torkad ingefära
    3. 2 st bitar hel kanel
    4. 10 st hela kryddnejlikor
    5. 3 st hela stjärnanis
    6. 1 tsk hela kardemummakärnor
    7. 2 dl russin
    8. 2 dl okryddat brännvin
    9. 2 st flaskor billigt rödvin
    10. 2–3 dl råsocker

Gör så här

    1. 1.

      Lägg kryddor och russin i en burk med lock. Häll på brännvin så att det täcker kryddorna. Sätt på ett lock och låt det dra i 4 dagar. Vänd på burken då och då.

    2. 2.

      Sila av vätskan i en kastrull och tillsätt rödvinet. Lägg ner sockret, värm på svag värme så att sockret löser sig, utan att glöggen kokar. Smaka av så att det är lagom sött. Häll upp på flaskor och förvara svalt.

    3. 3.

      Värm glöggen utan att den kokar, servera med russin och mandlar.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?