Hemgjord citronfromage

Hemgjord citronfromage

Av: / Foto: Pontus Ferneman
30 min
4 port
Avsluta middagen med en frisk citronfromage!
Fler recept på:
Efterrätt, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 5 st gelatinblad
    2. 3 st ägg
    3. 5 msk strösocker
    4. 1½ dl vispgrädde
    5. skal & saft av 1 citron
  1. Dekoration & garnering

    1. 11/2 dl vispgrädde
    2. 8 st rullrån
    3. citronskivor
    4. citronmeliss

Gör så här

    1. 1.

      Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skilj äggvitor och äggulor. Vispa vitorna till ett fast skum i en skål. Diska visparna. Vispa äggulorna med socker till en pösig smet i en annan skål. Diska visparna. Vispa grädden fluffig med elvisp i en tredje skål.

    2. 2.

      Krama ur gelatinbladen och smält dem i kastrull på svag värme. Tvätta citronen noga i varmt vatten. Riv skalet av citronen och pressa ur saften, blanda detta med det lösta gelatinet. Häll saften i äggulesmeten och vänd ner grädde samt äggvitor.

    3. 3.

      Fyll portionsskålar eller en större skål med fromage och låt stå kallt 2–3 tim.

    4. 4.

      Dekoration: Vispa grädden och spritsa den på fromagen. Stick i några rullrån och delade citronskivor samt citronmeliss.

Fler recept på:
Efterrätt, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?