Helstekt, rimmad fläskstek

Helstekt, rimmad fläskstek

Av: / Foto: Anders Norrsell
160 min
6 portioner
Fläskstek på danskt vis med kummin och ingefära. Steken på bilden är större än i receptet, den väger ca 2 kg.
Fler recept på:
Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 1 1/2 kg rimmat fläsk, hel bit med svål
    2. 1 krm svartpeppar
    3. 1 krm mald ingefära
    4. 1 krm mald kanel
    5. 1 tsk kumminfrön

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Skär tunna ränder i svålen. Blanda kryddorna och klappa in i köttet och ner i skårorna. Lägg köttet i en smord ugnsform med svålsidan neråt. Sätt in mitt i ugnen ca 1 timme och 45 minuter. Använd gärna en stektermometer, köttet är klart vid 70-75 grader.

    3. 3.

      Ta ut formen, vänd på köttet och höj ugnsvärmen till 275 grader. Sätt in köttet igen. Svålen ska få fin färg och bli knaprig, men passa noga så att det inte bränns. Vänd köttet ytterligare en gång och stek i den höga värmen så att även köttsidan får lite färg.

    4. 4.

      Låt köttet vila en stund och skär sedan upp i skivor.

Fler recept på:
Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?