Helstekt lammstek

Helstekt lammstek

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
8 personer
Recept på helstekt lammstek.
Fler recept på:
Lamm, Citron, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg 1 lammstek, 1–1 1/2 benfri stek
    2. 1 msk hackad, färsk rosmarin
    3. 1 st citron, finrivet skal
    4. 2 st vitlöksklyftor, skalade och finhackade
    5. 1 tsk salt
    6. 1 krm nymalen svartpeppar
    7. 2 st hela vitlökar
    8. 3 st små rosmarinkvistar
    9. 1 msk smör
    10. 1 msk olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 60-70 grader.

    2. 2.

      Putsa bort en del fett från steken.

    3. 3.

      Blanda rosmarin, citronskal, hackad vitlök, salt och peppar. Gnid in blandningen i steken.

    4. 4.

      Hetta upp matfett och olja i en stekpanna och bryn steken runt om.

    5. 5.

      Halvera vitlökarna tvärs över och stek upp dessa tillsammans med rosmarinkvistarna. Flytta över stek, vitlök och kvistar till en eldfast form.

    6. 6.

      Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av steken. Placera formen i den nedre delen av ugnen, stek tills köttet har en innertemperatur på ca 62 grader för rosa, och 70 grader för genomstekt.

    7. 7.

      Ta ut steken, svep in i folie och låt vila ca 20 minuter innan du skivar upp den.

Fler recept på:
Lamm, Citron, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?