Skölj ur kycklingen, salta och peppra invändigt.
Skala och klyfta löken, Skölj, kärna ur och klyfta äpplet. Fyll kycklingen med lök, äpple och aprikoser. Pensla utsidan med smör, salta och strö över paprikapulver och peppar. Placera kycklingen i en ugnssäker form.
Stek kycklingen på 225° 15–20 min tills skinnet fått fin färg. Häll vatten i botten av formen, sänk temperaturen till 125°och stek kycklingen med bröstsidan upp tills innertemperaturen är 80° vid lårbenet (cirka 1–1½ timme).
Sås: Sila stekskyn, mät upp och fyll på med vatten så du får 4 dl. Häll i fond och grädde, koka upp under vispning. Blanda i gelé och red av med maizena. Låt såsen småkoka ett par minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera med smörfräst paprika, brysselkål, potatis och pressgurka.