Helstekt fläskkarré med rosmarinsky

Helstekt fläskkarré med rosmarinsky

Av: / Foto: Emma Eriksson
150 min
6 personer
Klassiker späckad med aprikoser och vitlök.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Fläsk, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg benfri hel fläskkarré
    2. 6 st torkade aprikoser
    3. 8 st vitlöksklyftor
    4. salt, peppar
  1. Sky

    1. 1 st gul lök, hackad
    2. 1 st vitlöksklyfta, hackad
    3. 2 st rosmarinkvistar
    4. 1 dl vitt vin
    5. 1 msk honung
    6. 1 msk finhackad rosmarin
    7. sky från köttet + vatten
    8. 1 1/2 msk majsena utrört i 1 msk vatten
    9. salt, peppar
    10. smör till stekning

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Stick små hål med en kniv i köttet. Halvera aprikoserna. Späcka köttet med aprikoser och hela skalade vitlöksklyftor. Salta och peppra runt om.

    3. 3.

      Lägg köttet i en ugnsform med den feta sidan upp och sätt i en termometer. Stek i ugnen till en temperatur på 80 grader, ca 1 1/2–2 timmar. Spara skyn.

    4. 4.

      Sky: Fräs lök och vitlök i smör med rosmarinen. Tillsätt vin och reducera till hälften. Tillsätt skyn och vatten så att det tillsammans blir 5 dl vätska.

    5. 5.

      Låt koka ihop 15 minuter och sila av. Tillsätt honung och smaka av med salt och peppar. Red av med majsena. Koka upp och rör ner hackad rosmarin.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Fläsk, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?