Helstekt fläskfilé med senapsglaze

Helstekt fläskfilé med senapsglaze

Av: / Foto: Annika Broman
30 min
4 portioner
Smarrig helstekt fläskfilé med senapsglaze serverad med äpplen och spetskål.
Fler recept på:
Äpple, Citron, Potatis, Fläsk, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk grovkornig dijonsenap
    2. 2 msk lönnsirap
    3. 1 st 1 citron, finrivet skal + ½ msk saft
    4. 1 st fläskfilé, ca 600 g
    5. smör till stekning
    6. salt och nymald svartpeppar
    7. 1 huvud spetskål
    8. 2 st äpplen
  1. Tillbehör och garnering

    1. ev ugnsrostad potatis
    2. färska spenatblad

Gör så här

    1. 1.

      Rör ihop senap, sirap och citron till en glaze.

    2. 2.

      Bryn fläskfilén i smör. Krydda med salt och peppar. Vänd den då och då och ös med glazen mot slutet av stekningen. Låt vila 5–6 minuter under aluminiumfolie.

    3. 3.

      Skär spetskålen i stora bitar. Klyfta äpplena. Stek kål och äpplen i smör och krydda med salt och lite peppar.

    4. 4.

      Skär fläskfilén i skivor och servera med kål, äpplen och eventuellt ugnsrostad potatis. Garnera med spenat.

Tips från kocken

Låt fläskfilén ligga i rumstemperatur en stund före stekningen och stek den inte för länge, då blir den torr.
Fler recept på:
Äpple, Citron, Potatis, Fläsk, Fläskfilé
Är innehållet i detta recept olämpligt?