Helstekt fläskfilé med broccolimousse

Helstekt fläskfilé med broccolimousse

Av:
60 min
Annons

Ingredienser

    1. 1 fläskfilé, ca 600 g
    2. 1 msk olja
    3. 1 tsk soja
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm peppar
    6. 3 msk solrosfrön
    7. ca 1 kg potatis
  1. Broccolimousse

    1. 500 g broccoli
    2. 1 tsk salt
    3. 1 krm cayennepeppar
    4. 3 ägg
    5. 2 msk olja
    6. 1 tsk salt
    7. 75 g philadelphiaost
  2. Rödvinssås

    1. 2 dl buljong
    2. 2 dl rödvin
    3. 2 msk tomatpuré
    4. 1 msk potatismjöl

Gör så här

    1. 1.

      Pensla filén med olja och soja. Salta, peppra och strö över solrosfrön

    2. 2.

      Skala och skiva potatisen. Lägg den och hela filén i långpanna. Droppa lite olja över potatisen och salta

    3. 3.

      Koka broccolin 5 min. Spola den under kallt vatten. krama ur vätskan och kör i matberedare tillsammans med alla ingredienser utom osten

    4. 4.

      Smörj en liten ugnssäker form. Häll i hälften av smeten. Lägg i osten och därefter resten av smeten. Ställ in långpannan och ugnsformen i ugnen, 250 grader ca 30 min

    5. 5.

      Blanda samtliga ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp den under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Skiva filén och servera med potatis, sås, sallad och tårtbitar av broccolimoussen

Är innehållet i detta recept olämpligt?