Helstekt fläskfilé i örtsås

Helstekt fläskfilé i örtsås

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 600 g Fläskfilé
    2. 3 st Vitlöksklyftor
    3. 2 msk Basilika
    4. 3 msk Rosmarin
    5. 2 dl Vitt vin
    6. ½-1 st Buljongtärning
    7. 2 dl Grädde
    8. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp olja eller smör i en panna. Häll i vitlök, basilika och rosmarin. Salta och peppra fläskfilén och bryn den bland örterna. Lyft upp och lägg på en tallrik.

    2. 2.

      Tillsätt vinet, sjud i ett par minuter. Sänk värmen. Lägg tillbaka fläskfilén. Sjud i 15 min eller tills den är färdig. Vänd filén några gånger.

    3. 3.

      Slå på lite vatten om du tycker det ser torrt ut. Låt fläskfilén vila på en tallrik när den är färdig.

    4. 4.

      Öka värmen och häll på grädden och buljongtärningen. Smaka av. Sänk värmen igen.

    5. 5.

      Skiva fläskfilén och lägg i såsen. Servera med ex. rotfrukter i ugn eller pressad potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?