Helstekt entrecôte

Helstekt entrecôte

Av: / Foto: Pontus Ferneman
120 min
4 port
Chèvresåsen är en höjdare. Så enkel att göra och förödande god!
Fler recept på:
Bröllop, Chèvre, Broccoli, Potatis, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 1/2 kg entrecôte
    2. 1–2 st vitlöksklyftor
    3. 1 msk rosépepparkorn
    4. 1 tsk svartpepparkorn
    5. 1 tsk timjan
    6. 2 tsk salt
    7. 1–2 msk smör
  1. Sås

    1. 200 g chèvre (getost)
    2. 2 dl crème fraiche
    3. ½ msk flytande honung
  2. Servering

    1. ugnsstekt potatis
    2. broccoli

Gör så här

    1. 1.

      Putsa köttet. Skala vitlöken. Mortla eller krossa den med pepparkorn och timjan. Gnugga in blandningen runt hela köttbiten och salta. Bryn köttet runtom i smör.

    2. 2.

      Lägg över i en ugnssäker form. Stick i en köttermometer, se till att spetsen kommer på det tjockaste stället. Stek köttet i ugnen. Vid 62° är köttet rosa, vid 65° mer genomstekt kött. Beräkna 1–1½ tim. Låt köttet vila ca 15 min innan det skärs i tunna skivor.

    3. 3.

      Sås: Skär bort ostkanten. Mixa ost, crème fraiche och honung till en jämn kräm. Smaka av med salt.

Fler recept på:
Bröllop, Chèvre, Broccoli, Potatis, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?