Helstekt bbq-kyckling med permesankräm

Helstekt bbq-kyckling med permesankräm

Av: / Foto: Ralph Månsson
90 min
5 personer
Underbar söndagsmiddag eller bjudrätt! Sköter sig själv i ugnen medan du kopplar av innan gästerna kommer!
Fler recept på:
Potatis, Rödlök, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 st hel färsk kyckling, ca 1,4 kg
  1. Penselmarinad

    1. 1 st kycklingbuljongtärning
    2. 1/2 dl soja
    3. 1 dl bbq-sås
    4. 2 msk torkad dragon
  2. Rotfrukter och bacon

    1. ca 600 g potatis
    2. 2 st morötter
    3. 2 st palsternackor
    4. 1 st rödlök
    5. 2 st hela vitlökar
    6. 2 paket bacon à 140 g
    7. 3 msk torkade örter, t ex timjan, dragon, persilja
    8. peppar
  3. Parmesankräm

    1. 2 dl smetana
    2. 2 dl fint riven parmesanost, ca 100 g
    3. ev 2 msk färsk timjan el 1/2 tsk torkad
    4. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Skala alla rotfrukter och skär i bitar. Potatisen behöver du ej skala. Dela vitlöken med skal på mitten.

    2. 2.

      Dela baconet i mindre bitar. Lägg allt i en stor ugnsfast form och strö över kryddorna.

    3. 3.

      Lägg kycklingen i mitten. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla 1/3 av den på kycklingen. Sätt in formen i mitten av ugnen.

    4. 4.

      Pensla med marinad var 20:e minut, det blir ca 3 omgångar. Kycklingen är klar efter ca 1 timme i ugnen. Saften ska vara klar och ej rosa. Kolla med en köttermometer om du är osäker.

    5. 5.

      Rör ihop ingredienserna till parmesankrämen och servera till kycklingen.

Tips från kocken

Använd turkisk yoghurt om du vill ha ett lite smalare alternativ!
Fler recept på:
Potatis, Rödlök, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?