Helmarinerad fläskfilé

Helmarinerad fläskfilé

Av:
60 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 600-700 g Fläskfilé
  1. Marinad

    1. 2 msk Rapsolja
    2. 1 msk Balsamvinäger
    3. 1 msk Japansk soja
    4. 1 klyfta Vitlök
    5. 1 msk Sweet chilisås
    6. 1 msk Honung
    7. 1 tsk Salt
    8. 1 krm Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Putsa fläskfilén.

    2. 2.

      Gnid in fläskfilén med balsamvinäger och låt den vila i ett par minuter.

    3. 3.

      Lägg den sedan i marinaden och låt den vila i minst 30 minuter. Helst i 6 timmar.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 200˚C.

    5. 5.

      Bryn filén runt om i smör i en stekpanna.

    6. 6.

      Flytta över till en ugnssäker form och stick in en köttermometer i köttet. Stek i ugnen till 65˚C, ca 15 minuter.

    7. 7.

      Ta ur fläskfilén ur ugnen och låt vila i 10 minuter.

    8. 8.

      Skiva och servera med potatisgratäng och en fräsch sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?