Helgrillad kyckling med salvia och citron

Helgrillad kyckling med salvia och citron

Av: / Foto: Monica Eisenman
75 min
4 personer
Varje gång man äter helgrillad kyckling undrar man varför man inte gör det oftare. Så enkelt och så saftigt och gott! Dessutom sköter den sig helt själv i ugnen.
Fler recept på:
Citron, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 st stor färsk hel kyckling
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. ca 5 st salviakvistar
    4. 50 g smör, rumsvarmt
    5. 1/2 tsk salt
    6. 1/2 st citron
    7. 1–2 msk olivolja
    8. salt och svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 200°.

    2. 2.

      Skala och pressa vitlöken. Hacka salviabladen från 2 kvistar. Rör ihop vitlök, salvia, smör och 1/2 tsk salt. Riv ner citronskalet i smöret.

    3. 3.

      Lägg kycklingen i en ugnsform och tryck försiktigt smöret in under skinnet. Lägg även en klick smör i kycklingens buk.

    4. 4.

      Pressa citronhalvan över kycklingen och lägg i citronen tillsammans med resten av salviakvistarna.

    5. 5.

      Gnid kycklingen med olivolja. Salta och peppra runtom. Ställ kycklingen i ugnen och stek tills den har en innertemperatur på 75°, i ca 1 timme.

Fler recept på:
Citron, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?