Helgrillad fisk

Helgrillad fisk

Av: / Foto: David Back
40 min
4 personer
Helgrillad fisk smaksatt med örter och västerbottenost.
Fler recept på:
Citron, Dill, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 4 st portionsfiskar, vi valde Havsruda
    2. 2–3 msk olivolja
    3. saft av 1/2 citron
    4. 2 msk torkad oregano
    5. salt och peppar
    6. färska örter, t ex timjan, salvia, rosmarin och dill
    7. 2 skivor dagsgammalt vitt bröd
    8. 1 msk rumsvarmt smör
    9. 1/2 dl hackad persilja
    10. 1 dl riven västerbottensost
    11. 1 tsk rivet citronskal

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skär några snitt genom skinnet på fiskarna på båda sidor. Gnid in dem med olivolja och citronsaft, både in- och utvändigt.

    2. 2.

      Krydda med oregano och se till att det kommer in så mycket som möjligt i snitten. Salta och peppra in- och utvändigt. Fördela de färska örterna i buken på fiskarna.

    3. 3.

      Riv eller finhacka brödet. Blanda brödet med smör, persilja, riven ost och citronskal. Grilla fiskarna på medelvärme i 8–10 min på var sida, beroende på tjocklek och grillvärme.

    4. 4.

      Strö brödblandningen över fisken när den är färdig och servera den nygrillad och rykande varm.

Fler recept på:
Citron, Dill, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?