Hel torskrygg i ugn med räkor, gurka och dill i brynt smör

Hel torskrygg i ugn med räkor, gurka och dill i brynt smör

Av:
60 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Torsk i ugn

    1. 800 g hel bit torskrygg med skinn
    2. salt
    3. 1 citron, skalet
  2. Räkor, gurka och dill

    1. 1 gurka
    2. 400 g skalade räkor
    3. 1 knippe dill
    4. 100 g smör
    5. ½ citron, skalet
  3. Potatis

    1. 600 g fast potatis, skalad
  4. Garnering

    1. 1 ask smörgåskrasse
    2. 1 knippe dill
    3. 50 g forellrom

Gör så här

    1. 1.

      Torsk i ugn: Salta fisken ordentligt och gnid in med citronskal. Lägg över på plåt och täck med plastfilm. Baka i ugnen på 100 grader tills ca 50 grader i innertemperatur.

    2. 2.

      Räkor, gurka och dill: Bryn smöret nötigt och gott. Skala och tärna gurkan grovt. Grovhacka dillen. Värm gurka, räkor, lite citronskal och dill i det brynta smöret innan servering. Smaka av med salt.

    3. 3.

      Potatis: Koka potatisen i saltat vatten, mosa den lätt innan servering

    4. 4.

      Servering: Servera torskryggen med mosad potatis, brynt smör med räkor samt dekorera med dill, krasse och forellrom.

Är innehållet i detta recept olämpligt?