HBL - Älgfärsbiff i rågbröd

HBL - Älgfärsbiff i rågbröd

Av: / Foto: bild lånad ur hbl
15 min
4 pers
Publicerat i HBL den 10.4.2020
Annons

Ingredienser

  1. Älgfärsbiff

    1. 500 g älgfärs
    2. 1 msk finhackad färsk timjam
    3. 1
    4. 1 svartpeppar
  2. Dressing

    1. 2 dl majonäs
    2. 2 msk senap
    3. 1 tsk svartpeppar
    4. 1 worchestersås
    5. 1 spiskummin
  3. Att äta till

    1. 4 st portionsbröd, mörk
    2. 1 st rödlök
    3. 2 st saltgurkor
    4. 1 st rucolasallad

Gör så här

    1. 1.

      Gör så här: 1. Blanda samman dressingen med majonnäs, senap, svartpeppar, worcestershiresås och spiskummin.

    2. 2.

      2. Blanda älgfärs med finhackad timjan, salt och svartpeppar. Forma 4 burgare och stek i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna, cirka 4 minuter per sida.

    3. 3.

      3. Servera burgarna i mörkt portionsbröd med viltdressing, skivad rödlök och saltgurka samt rucolasallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?