Havtornssorbet med fudge, vit chokladkräm och chokladcrumble

Havtornssorbet med fudge, vit chokladkräm och chokladcrumble

Av: / Foto: Christina Uhlin
60 min
4 personer
En riktigt smarrig dessert - perfekt till middagsbjudningen!
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Citron
Annons

Ingredienser

  1. Havtornssorbet

    1. 1 gelatinblad
    2. 1/2 dl saft av citron
    3. 1 dl vatten
    4. 1 1/2 dl socker
    5. 1/2 dl glykos
    6. 4 dl havtornssaft
  2. Fudge

    1. 0,6 dl socker
    2. 1 msk smör
    3. 2 dl vispgrädde
    4. 1 dl grovhackad vit choklad
  3. Vit chokladkräm

    1. 1 gelatinblad
    2. 1 1/2 dl mjölk
    3. 1 dl grädde
    4. 1 msk glykos
    5. 3 äggulor
    6. 4 dl hackad vit choklad
  4. Vit chokladcrumble

    1. 4 dl socker
    2. 1 1/2 dl vatten
    3. 3 1/2 dl grovhackad vit choklad

Gör så här

    1. 1.

      Havtornssorbet: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp citronsaften med vattnet, socker och glykos. Rör ner det urkramade gelatinbladet och sedan havtornssaften. Frys det i en glassmaskin.

    2. 2.

      Fudge: Smält sockret på låg värme i en kastrull tills det är gyllenbrunt.
 Tillsätt smöret och koka ihop. Häll i grädden och låt koka ner till hälften. Ta av från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Låt stelna i kylskåp.

    3. 3.

      Vit chokladkräm: Blötlägg gelatinbladet. Koka upp mjölk, grädde och glykos. Häll det över äggulorna under vispning. Värm upp blandningen till 86 och mixa först ner gelatinet och sedan den vita chokladen med en stavmixer. Låt stå i kylskåpet tills det sätter sig.

    4. 4.

      Vit chokladcrumble: Koka socker och vatten till 141°. Vispa ner den hackade chokladen. Låt kallna.

    5. 5.

      Lägg upp sorbeten, fudgen och chokladkrämen på tallrikar vid servering och toppa med vit chokladcrumble.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?