Havskatt och pilgrimsmusslor med risotto milanese, grön sparris

Havskatt och pilgrimsmusslor med risotto milanese, grön sparris

Av: / Foto: Jocke och Tim
45 min
4 pers
en rätt med smak från Italien och västkusten
Annons

Ingredienser

  1. Risotto Milanese

    1. 2 st Schalottenlökar
    2. 3 klyftor Vitlök
    3. 1 påse Saffran
    4. 250 g risottoris
    5. 2 dl Vittvin
    6. 8 dl kyckling fond
    7. 2-3 nypor Salt&Peppar
    8. 2 dl Parmesan
    9. 1,5 dl Grädde
  2. Fisken

    1. 600 g Havskatt
    2. 300 g Pilgrimsmusslor
  3. Grön Sparris

    1. 2 knippen Grön Sparris

Gör så här

    1. 1.

      Mise en place för risotton Hacka vitlök och schalottenlök förbered vinet och kyckling buljongen Ha saffranet redo och riv din parmesan ost.

    2. 2.

      värm en bra splasch olivolja i kastrullen för risotton, fräs vitlöken och schalottenlöken glansig, slå därefter på riset och rör hela tiden, efter någon minut slå på saffranet och vinet låt vinet kok ned under konstant omrörning. när vinet kokat bort ca 1/2 slå på 1/3 av buljongen och låt koka ned under omrörning, gör om detta tills vätskan är slut.

    3. 3.

      Riset är klar när vätskan kokat ned och du har lite tugg motstånd när du smakar av med salt och peppar. slå i parmesan och grädde under omrörning och du får en krämig god saffran risotto Milanese.

    4. 4.

      Nu hettar du upp pannan med olja och smör slå i den tärnade fisken och pilgrims musslorna, fräs den gyllenbrun, krydda gärna med en god pepparmix.

    5. 5.

      fräs sparrisen i smör lägg upp risotto fisken och sparrisen tillsammans med en citron klyfta, Låt det väl smaka

Är innehållet i detta recept olämpligt?