Havrescones, glutenfria

Havrescones, glutenfria

Av:
20 min
4 portioner
Glutenfria, grova scones med smak av havre. Tack vare havregrynen i degen blir sconesen saftiga, då de suger upp vätskan utan att göra brödet torrt, liksom mjöl gör. Gör gärna degen kvällen innan och låt stå i kylen över natten.
Annons

Ingredienser

    1. 50 g Smör
    2. 75 g Havremjöl
    3. 80 g Finax mjölmix
    4. 1,5 dl Havregryn
    5. 2 tsk Bakpulver
    6. 0,5 tsk Salt
    7. 2 dl Mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Hyvla smöret tunt med en osthyvel så det mjuknar snabbt.

    2. 2.

      Blanda de torra ingredienserna och arbeta in smöret. Tillsätt mjölken och rör ihop till en kletig deg.

    3. 3.

      Låt stå i kylen i minst 20 minuter. Värm ugnen till 200 grader.

    4. 4.

      Forma degen till ett runt, 1,5 cm tjockt bröd med hjälp av mjöl och grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

    5. 5.

      Låt svalna lite innan du skär i bitar. Servera sconesen ljumma med smör, färskost, marmelad och ost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?