Havrepannkakor med lönnsirapsstekta bacon och äpplen

Havrepannkakor med lönnsirapsstekta bacon och äpplen

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
35 min
5 personer
Lyxig söndagsfrukost med sötsalta smaker. Är du glutenintolerant är det viktigt att välja så kallade ”rena” havregryn, som producerats i en glutenfri miljö.
Fler recept på:
Frukost, Picknickmat, Pannkakor, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 4 st ägg
    2. 3 dl mjölk
    3. 2 dl havregryn (”rena” om du är glutenintolerant)
    4. 1 dl kokosmjöl
    5. 1 tsk bakpulver
    6. 1/2 tsk salt
    7. smör, raps- eller kokosolja till stekning
    8. 2 st äpplen
    9. lönnsirap
    10. 2 paket kotlettbacon, 120 g/paket

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt havregryn och kokosmjöl lite i sänder medan du vispar. Rör i bakpulver och salt.

    2. 2.

      Smeten sväller när den står och kan behöva spädas lite allteftersom. Stek små pannkakor i smör eller olja på medelvärme 1–2 minuter per sida.

    3. 3.

      Skär äpplena i klyftor och stek dem hastigt. Ringla på lite lönnsirap. Stek baconet knaprigt och ringla på lite lönnsirap på det med. Servera till pannkakorna.

Fler recept på:
Frukost, Picknickmat, Pannkakor, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?