Havregrynslimpa

Havregrynslimpa

Av:
60 min
1
Nyttig, mättande, lättbakat, behöver inte jäsa
Annons

Ingredienser

    1. 7 dl Vetegryn
    2. 2 tsk bikarbonat
    3. 1 tsk salt
    4. 2 st ägg
    5. 3,5 dl filmjölk
    6. Valfri smak går även utan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

    2. 2.

      Blanda de mixade havregrynen, bakpulver, salt och filmjölk i en bunke.

    3. 3.

      Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

    4. 4.

      Skala och riv ev. extra ingrediens

    5. 5.

      Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och äpplen till en kladdig smet.

    6. 6.

      Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

    7. 7.

      Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

    8. 8.

      Du kan ha limpan naturell utan något extra i eller tillsätt: * 1 rivet äpple * 1 riven morot * linfrön, sesamfrön - spar här ca 2 dl av havregrynen som inte mixas till mjöl. Mixa 5 dl havregryn, 2 dl hela

Är innehållet i detta recept olämpligt?