Havregrynsgröt med citron (ugnsbakad)

Havregrynsgröt med citron (ugnsbakad)

Av:
25 min
1 Portion
Ugnsbakad havrwgrynsgröt med en touch av citron. Gröten får en fräsch och sötsylrig smak och me dlite förberedelser dagen innan går den snabbt att slänga ihop på morgonen.
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl havregryn
    2. 0,5 krm salt
    3. 1 krm vaniljarom
    4. 1 msk saft från citron
    5. 0,5 krm zest från citron
    6. 0,4 dl mjölk
    7. 1 msk rapsolja
    8. 50 g banan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 185 grader varmluft. Pressa cirka en matsked citornsaft till ett halvdecilitersmått. Fyll upp resten med mjölk.

    2. 2.

      Mosa bananen och blanda med öcriga ingredienser och rör ihop.

    3. 3.

      Bred ut i ne liten ugnsform och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.

    4. 4.

      Höj temperaturen till 220 grader varmluft och baka i 5-7 minuter till, tills gröten är gyllene.

    5. 5.

      Servera direkt med blåbär och kokosflingor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?