Havregrynsbaguette

Havregrynsbaguette

Av: / Foto: ÄlskBaka
200 min
4 st
Annons

Ingredienser

    1. 25 gram jäst
    2. 2 tsk salt
    3. 1 msk honung
    4. 6 dl vatten
    5. 2,5 dl havregryn
    6. 1,2 liter mjöl

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en bunke

    2. 2.

      Tillsätt salt och honung.

    3. 3.

      Tillsätt 2 dl ljummet vatten. När allt löst sig , häll i resten

    4. 4.

      Tillsätt havregryn och sist mjöl

    5. 5.

      Knåda till du får en smidig deg

    6. 6.

      Låt jäsa i 2 timmar

    7. 7.

      Dela degen i fyra delar utan att knåda. Vrid till fyra baguetter och lägg på plåt med bakplåtspapper.

    8. 8.

      Grädda direkt i 250 grader i ca 15 min. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare ca 12-15 minuter

Är innehållet i detta recept olämpligt?