Koka havregrynen med 2½ dl vatten och salt ett par minuter till en lös gröt. Låt svalna en stund. Rör under tiden ut jästen i 1 dl kallt vatten.
Känn att gröten inte är varmare än 37° och tillsätt sedan jästblandningen.
Tillsätt det mesta av mjölet men spara ½ dl till utbakningen. Arbeta degen väl tills den blir smidig, men den kan vara lite kladdig.
Ta upp degen på mjölat bord. Forma en limpa och skär den i 6 bitar. Täck en plåt eller bricka som går in i kylen med bakplåtspapper. Lägg bitarna med snittytan ner och platta till lite lätt. Låt jäsa under duk 8–12 timmar i kylskåpet.
Dag 2: Sätt ugnen på 250°. Ta fram plåten i rumstemperatur under tiden. Pensla med ägg. Strö över havregryn.
Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter tills bullarna börjar få färg. Ta ut och låt svalna utan duk på galler